luni, 18 iunie 2012

Atentie, mizerie maxima!

La prima vedere, mișcarea e o făcătură ordinară. După numai câteva minute de la apariția pe site-ul nature.com a acuzațiilor de plagiat la adresa lui Ponta, postul propagandistic B1 prezenta în direct articolul. Hmm, miroase destul de urât.

Nu e ciudat? Hai să vedem un lucru cât se poate de simplu: articolul e scris în termeni vagi, are o sursă anonimă și apare la rubrica News&Views a site-ului. Despre această rubrică, editorii afirmă că:
These articles inform nonspecialist readers about new scientific advances, as reported in recently published papers (in Nature and elsewhere). This is a commission-only section.
Și acum concluzia: a plagiat sau nu Ponta? Nu știu, iar pentru chestia asta trebuie să răspundă singur. În ceea ce privește montajul, bănuiesc traseul băsescu - SIE - agenti semi-acoperiți - presa autohtonă. Frumos montaj, ce să zic... Sau, mai bine spus, te doare capu' pe ce se duc banii noștri, dottore chiombalix. Sunt curios cât a costat articolul și, mai ales, cine l-a plătit. Asta chiar e o întrebare!

P.S.
1. De doctoratul lui Kovesi se mai aude ceva???
2. La nici două ore de la apariția articolelor s-a modificat și articolul de pe wikipedia despre Ponta. 

9 comentarii:

  1. In revista Nature ma cam indoiesc ca poate Basescu sau alt cocalar de pe la noi sa comande articole. Banuiesc ca de la Basescu & Funeriu a plecat totul ar asta nu are nicio importanta. Important e daca Ponta a plagiat si se pare ca da. Daca a plagiat, sa plece si sa lase pe altul mai bun. De cand a fost investit, Ponta nu a avut o prestatie mai buna decat Basescu. La urma urmei, amandoi sunt doi cocalari, care fac mai mult rau decat bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai nu scrie clar ca articolele alea sunt pe bani?

      Ștergere
    2. Unde scrie clar? La asta te referi: "This is a commission-only section"? Se pare ca n-ai prea inteles ce semnifica respectiva propozitie.

      Ștergere
    3. Marius, pari a face parte dintre propagandistii mai spalati. Am o intrebare: ai citit teza lui Ponta?

      Ștergere
    4. Dane, vorbesti ca sa te afli in treaba. Nu, n-am citit teza dar tind sa le dau credit unora mai destepti decat noi, care au facut-o. Nu ma refer la propagandisti ai lui Basescu si nici la antenisti.
      Se pare ca faci parte dintre cei care nu accepta ca cineva sa nu fie implicat de o anumita parte iar daca nu sunt partizanii ideilor tale politice, devin automat propagandisti, basisti, comunisti, securisti, completeaza tu mai departe. Gandind astfel, mai ai tupeul sa critici anumite metehne. Tu procedezi la fel ca cei pe care-i critici.

      Ștergere
    5. Marius,
      Daca n-ai citit atunci e bine sa taci, nu sa te pronunti apasat si sigur pe tine. Punct.
      Daca preferi sa te iei dupa oameni "mai destepti ca tine" si refuzi sa gandesti cu propriu-ti cap atunci iti meriti soarta. Despre restul jignirilor pe care mi le-ai adresat nu comentez. Probabil sunt scrise cu capul lui Udrea.

      Ștergere
    6. Vorbind de jigniri, "propagandist mai spalat" cum iti suna? Unde am facut eu propaganda, stimabile, si cui? Banuiesc ca lui Basescu, nu? Daca vrei sa nu fi jignit, inceteaza si tu sa jignesti, si nu ma refer neaparat la persoana mea.
      Intre timp am aruncat si eu un ochi peste incriminata teza si lucrarea plagiata si stupoare... Nici nu are rost sa mai comentam.

      Ștergere
    7. Hmm, corect e "sa nu fii jignit". Asta ca sa intelegem ca, pana la judecarea unei teze de doctorat, e bine sa treci mai intai prin gramatica elementara. Incearca sa nu arzi etapele. Atat!

      Ștergere
    8. :-) Esti tare! Ai dreptate, eu ma retrag.

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)