luni, 13 februarie 2012



P.S. În România lupta este pierdută! Ultima şansă este respingerea ratificării tratatului de către Parlamentul European. Alătură-te protestului nostru prin popularizarea link-ului! Nu suntem siguri de efectul pe care-l are semnarea petiţiei, dar e ceva mai mult decât nimic.

2 comentarii:

  1. Pot intelege de ce oamenii nu au iesit in strada atunci cu taiatul salariilor, cu cresterea TVA-ului sau cu moartea declarata la adresa mamicutelor, doctorilor, patronilor, bugetarilor, asistatilor sociali, etc. Inteleg ca se urau intre ei, si ca in realitatea fiecare strat social al tarii, ii ura crancen pe ceilalti. Inteleg ca poate considerau ca aceste taieri si reforme erau necesare, altfel muream cu totii. Inteleg in ultima instanta ca nu voiau sa le fie politizat poate, protestul. Si nu in ultimul rand, inteleg ca oamenii au obligatii, servicii, copii de crescut, griji si parinti bolnavi. Ca multi nu aveau cum sa plece de la munca pentru a protesta, ca altii erau prea batrani si bolnavi ca sa o faca, ca cei tineri oricum stau numai cu gandul la emigrare si la cainii cu colaci in coada din Occident. Singurul care a miscat putin multimile, a fost Arafat, dar nici asta nu a durat.

    Dar protestatarul tipic ACTA este tanar. N-are obligatiile oamenilor trecuti de 35 de ani, nici bolile si conditionarile celor trecuti de 60. Protestarul tipic, cel care a rezonant si s-a revoltat la adresa acestui tratat este student sau elev.Oameni, care toata ziua stau pe retelele sociale, pe forumuri, pe bloguri. Studenti ce zilnic se vad si discuta prin salile de cursuri, prin holurile caminelor, prin crasmele din jurul campusurilor universitare. Mobilizarea acestora ma asteptam sa fie exemplara. Macar in marile centre universitare.

    In Romania numarul celor care se astepta sa iasa in strada era in jur de 100,000 de persoane. Daca au iesit 1,000. Asta spune suficient despre cat interes exista in randul tinerilor, pentru a-si apara viitorul. Pentru a-si apara drepturile. Pentru a-si apara macar propriile convingeri si idei. De ce n-au iesit? Eu cred ca din nepasare si din comoditate. Dintr-o stare de apatie caracteristica noii generatii. Dintr-o anumita convingere eronata, conforma careia pentru democratia si drepturile noastre ar trebui sa se preocupe altii. Cine? Politicienii, ca de aia ii votam, ar raspunde multi. Nici macar mila nu ma mai incearca. Doar o oarecare tristete. Realitatea poate fi intr-adevar necrutatoare.

    RăspundețiȘtergere
  2. inca o petitie aici:
    https://secure.avaaz.org/en/eu_save_the_internet_spread/


    plus un update:
    http://www.zf.ro/business-international/bulgaria-suspenda-procedura-de-ratificare-a-acordului-acta-pe-fondul-protestelor-de-sambata-9234677

    concluzia: SE POATE!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)