miercuri, 26 martie 2008

Marele transfer al pensionarilor privaţi

După ce au rupt gura târgului cu contraperformanţa lor, se-aude că unele dintre fondurile de pensii care au atras mai puţin de 50 000 de aderenţi caută cu disperare un exit din afacere. Despre ieşire am mai discutat, mişcarea fiind intuită de noi cu cel puţin două luni în urmă. Au apărut însă zvonuri(unele din ele chiar publicate) în care se vorbeşte de negocieri pentru vânzarea portofoliului de aderenţi cu 200 EUR pe cap de participant. Cu alte cuvinte, cei care au stat pe margine şi s-au ales cu participanţi în urma "marii (ex)trageri" la sorţi vor acum să vândă aderenţii picaţi din cer unor participanţi cu ceva mai mult spor la acest business.

Nu ştiu de ce nu mi se pare deloc corectă această abordare, iar mult prea tăcuta CSSPP ar fi trebuit să ia de mult o atitudine oficială. Este total incorect să accepţi tacit astfel de practici întrucât aceasta se poate constitui într-un precedent periculos. Corect ar fi ca aderenţii atraşi de cei care vor să părăsească acest business să fie consultaţi şi, în cazul în care nu decid într-o perioadă de timp către ce fond se îndreapă, să distribuiţi aleator fondurilor sustenabile. O asemenea decizie ar da un semnal pozitiv şi ar creşte încrederea în sistem. Dar poate că CSSPP nu e interesată de asta...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)