duminică, 17 februarie 2008

Lucrurile se precipită

Dacă acum câteva zile eram tentat să cred că turbulenţele financiare mondiale au o oarecare şansă să-şi mai încetinească din forţă, o ştire surprinzătoare ne indică faptul că lucrurile nu stau deloc bine. În cursul zilei de azi, ministrul de finanţe din Marea Britanie, Alistair Darling, a anunţat naţionalizarea temporară a Northern Rock. Această decizie a fost luată ca urmare a respingerii de către oficialităţi a celor două propuneri de preluare: prima venită din partea grupului Virgin, iar cea de-a doua din partea managementului băncii.

Faptul că încă nu s-a găsit o soluţie pentru "banca problemă" înseamnă că lucrurile stau într-adevăr rău. În aceste condiţii naţionalizarea nu reprezintă o soluţie ci, din păcate, o încercare disperată a autorităţilor de a proteja deponenţii.

Din păcate, lucrurile stau prost nu numai aici, ci şi în Irlanda şi Spania. În cazul Spaniei, piaţa imobiliară cunoaşte o stagnare prelungită care alimentează speculaţiile privind intrarea într-un declin imobiliar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)